Ligt het aan mij of gaat de tijd gewoon zo snel? Het is vandaag al 1 mei. Waar is de maand april gebleven? Maar wat was het een heerlijke maand! We vierden Pasen, gingen met vrienden lunchen bij Kaap Flevo (echt een aanrader!), gingen een midweekje naar Hof van Saksen in Drenthe (eveneens een enorme aanrader!), bezochten Nationaal Park Lauwersmeer en Kamp Westerbork, aten veel verse vis, gingen uit eten met mijn collega’s in een sushi restaurant, bezochten eindelijk weer eens de prachtige boekhandel in de Dominicanenkerk in Maastricht, hadden heel veel gezellige koffiemomentjes, voerden wat kleine en grotere veranderingen door in onze tuin en genoten van het prachtige weer. Ook kocht ik eindelijk het new vintage lockerkastje dat ik al zolang zocht! Kortom, een drukke, maar enorm fijne maand! Uiteraard begin ik deze blog weer met een collagefoto. Kijk je weer gezellig mee?

Pasen:
Pasen vierden we dit jaar wat anders dan normaal, maar het was net zo fijn. Mensen die me goed kennen, weten hoe dol ik ben op bakken, maar voor 2 personen is dat vaak lastig (vind ik), maar Pasen is natuurlijk een goede gelegenheid om weer eens iets lekkers te bakken! Ik besloot stroopwafelcupcakes (speciaal verzoek van mijn lief) te maken met konijnenkontjes en paaseitjes. Ik ben erg blij hoe ze geworden zijn en wat waren ze lekker!

Ook hadden we een brunch en je doet mij geen groter plezier dan dat ik de tafel mooi mag aankleden. Ik had eigenlijk een blog willen schrijven over hoe je je tafel mooi kunt versieren met Pasen, maar daarvoor was ik te laat dus die komt volgend jaar online. Hierbij in ieder geval een sfeerfoto.

Magnolia:
Een paar jaar geleden kochten we een Magnoliastruik. Ik vind Magnolia’s prachtig en wilde deze al langer toevoegen aan onze tuin. En wat zijn we er blij mee want elk jaar wordt hij groter en mooier! Ik kan zo genieten van deze bloemenpracht en ze ruiken ook zo lekker!

Kamp Westerbork:
De 2e Wereldoorlog heeft mij altijd enorm geïnteresseerd. Eigenlijk is het bijna meer dan een interesse. Het voelt als een persoonlijke zoektocht van mijn ziel en het is dan ook mijn wens om ooit alle concentratiekampen te bezoeken. Begin dit jaar zijn we naar Kamp Vught geweest. Een vrij onbekend kamp, maar een kamp dat grote indruk op mij heeft achtergelaten mede door de kindertransporten die van daaruit hebben plaatsgevonden. 1269 Joodse kinderen werden in juni 1943 weggevoerd. Al hun namen staan vermeld op een gedenkteken en dit monument raakte me diep. Al jaren wilde ik naar Kamp Westerbork, maar door diverse omstandigheden kwam dat er maar steeds niet van. Mede daarom boekten we een midweekje Drenthe en zijn we eindelijk naar Kamp Westerbork gegaan. Ik moet eerlijk zeggen dat het me minder raakte dan Kamp Vught. Wellicht omdat er minder van over is? In Kamp Vught vertellen de barakken en de crematoria een gruwelijk verhaal, maar dat alles is niet meer zichtbaar bij Kamp Westerbork. Het herinneringscentrum echter was mooi en overzichtelijk opgezet en de tentoonstelling was erg indrukwekkend. De veewagen die op het kampterrein zelf staat en waaruit elke dag de namen  van de 107.000 Joden, Roma en Sinti klinken alsmede de 102.000 Stenen van mensen die via Westerbork zijn weggevoerd en die nooit meer zijn teruggekeerd uit de concentratiekampen, lieten een onuitwisbare indruk achter. Ik ben blij en dankbaar dat ik er geweest ben en realiseer me elke dag hoe dankbaar ik ben en mag zijn dat wij allen nu in vrede mogen en kunnen leven.

Bloemen en planten:
Ik denk dat de lente toch wel mijn lievelingsseizoen is. Heerlijk al die lieve voorjaarsbloeiers! Ik kan daar zo van genieten! Ook kan ik enorm genieten van bloemen. Ik gun het mezelf vaak niet, maar onlangs heb ik mijn Bloomon account weer geactiveerd omdat ik hun prachtige boeketten zo miste en o wat is deze bos weer mooi! Mochten jullie ook zo’n mooi boeket willen én een prachtige vaas willen ontvangen bij je eerste boeket: via mij kunnen jullie ook lid worden door op deze link te klikken. Als jullie dat doen, word ik beloond met een bos bloemen (en maak je mij dus ook blij haha).

New Vintage Lockerkast:
Al jaren was ik op zoek naar een witte lockerkast voor een specifieke plek in ons huis. Onze inrichting is grotendeels wit dus uiteraard moest deze kast ook wit zijn. Ik had al meerdere keren bij Loods 5 gekeken, maar dé kast vond ik maar niet. Tot vorige week. Stom toevallig liep ik er letterlijk tegenaan en ik hoefde dan ook niet lang na te denken. En ja, ik ben als een kind zo blij! Hij past precies op de plek die ik in gedachten had, is best ruim vanbinnen en een mooie kleur wit! Heel blij mee! En mijn Crosley Executive Platenspeler past er prima op, maar staat er net zo leuk naast.

Sneakpeak mini tuinmetamorfose:
Al jaren zijn we kleine dingen aan onze tuin aan het veranderen. Eigenlijk is het terras bij onze uitbouw wat te klein waardoor een grote loungeset niet mooi staat. En juist daar zitten we het liefste. Even terug naar de tekentafel dus. Uiteindelijk hebben we besloten om het klein te houden. Niet zitruimte voor meerdere personen, maar alleen voor ons tweetjes. Als we met meer mensen zijn, kunnen we altijd achter in de tuin gaan zitten waar de grote tuintafel staat. We kochten twee, op maat gemaakte, bloembakken om de kleine bordertjes op te vullen en vulden deze met olijfbomen en steentjes om zo eenheid en rust te creeëren. 2 Bamboe loungestoelen, een bamboemat, wat losse krukjes en diverse hortensia’s maken het terras af. Het is een heerlijk plekje geworden! Nu nog de buitenkeuken maken onder ons afdak en wat andere kleine veranderingen en we gaan een heerlijke zomer tegemoet! Als alles af is, zal ik wel een blog wijden aan de hele tuin make-over.

Ik hoop dat jullie net zoveel van de maand april hebben genoten als ik! Het zijn de kleine dingen die het leven mooi en waardevol maken: het samen zijn met vrienden en familie, kopjes koffie in de zon, een kopje van onze poezen Whiskey en Pebbles of het lezen van een mooi boek. Ik kan daar zo van genieten. Ik wens jullie allen een hele mooie maand mei toe!

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

2 reacties op Geluksmomentjes in april

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.