We zijn weer aangekomen bij de geluksmomentjes van de maand augustus. Augustus was een onrustige maand: er waren veel fijne momenten, maar helaas ook erg veel verdrietige en spannende momenten. Ik kijk dan ook met gemengde gevoelens terug op deze maand en heb menig keer mijn zegeningen geteld. Helaas heb ik daardoor ook minder foto’s gemaakt dan ik had gewild, maar ik heb er toch weer een aantal voor jullie. Kijken jullie weer gezellig met me mee?

Zoals altijd beginnen we weer met de collagefoto. We zijn een dagje naar Texel geweest om mijn ouders te helpen en hebben daar bij ijsboerderij Labora een heerlijk ijsje gegeten. We hebben genoten van heel veel mooie zomeravonden waarbij we vaak buiten gegeten hebben met familie en vrienden. Ik zal een kleine sneakpeak geven van ons vernieuwde terras buiten. De buitenkeuken is ook af, maar die zal ik volgend jaar pas delen omdat ons tuinhuisje ook een metamorfose gaat krijgen en dan kan ik een complete make-over laten zien. We maakten weer een aantal heerlijke vegan gerechten waaronder deze groene groenten pasta uit het eerste kookboek van Deliciously Ella. Ik kreeg een schattig bommenwerpertje (plantje) toen we vrienden bezochten, er waren weer veel koffiemomentjes en natuurlijk steelt onze poes Pebbles weer de show. Lief poezenmeisje.

Ook mocht ik deze maand weer een jaartje ouder worden en had ik een hele gezellige verjaardag met enkele vrienden. We gingen met vrienden en hun dochtertje naar de film Mamma Mia 2 en wat hebben we genoten! Ik kwam met een grote glimlach uit de bioscoopzaal. Daarna lekker geluncht in een brasserie. ’s Middags kwamen andere vrienden (helemaal uit Lelystad) en gingen we ’s avonds met hen uit eten in ons favoriete restaurant. Kortom, een dag met een gouden randje! Helaas heb ik van dit alles geen enkele foto gemaakt (oeps)…

Wel wilde ik 2 nieuwe boeken delen die ik heb gekregen. Allereerst het boek ‘Hōkūle’a’ geschreven door Lideweij Bosman: een boek over kracht, kwetsbaarheid en keuzes maken geïnspireerd door de Hawaïaanse cultuur. Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn lieve man.

Het nieuwe kookboek van Deliciously Ella stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen het eindelijk uitkwam en het ook nog eens voor de halve prijs te koop was, hoefde ik niet lang na te denken. Ik vond het mooi om haar levensverhaal te lezen en de parallellen te ontdekken tussen haar zoektocht naar gezondheid en een hernieuwde levensstijl en de mijne. Erg inspirerend en de recepten zijn weer heerlijk! Ik kijk nu al uit naar lange winteravonden en weekenden om deze te gaan maken!

Mensen die me goed kennen, weten hoe dol ik ben op (witte) orchideën. Helaas heeft de mijne de extreme hitte niet overleefd en wilde ik dus graag een nieuwe. Ik was dolblij toen ik vervolgens ook nog deze mooie, witte pot tegenkwam van Portugees aardewerk! Ik ben dol op witte potten (liefst ietswat verweerd) en kannen en heb al een mini collectie ervan opgebouwd. Deze combinatie staat nu te pronken op mijn bureau beneden.

Deze maand maakten we ook weer een aantal lekkere gerechten en nieuwe recepten. We aten veel fruitsalades, smoothies en dronken vaak ijskoffie. Ik at vaker rijstwafels met banaan als ontbijt en we maakten een heerlijke groene groenten pasta met verse pasta, gegrilde courgette, tuinerwtjes, spinazie, geroosterde pijnboompitjes en Alpro cuisine. Daar bakten we zelf een foccacia bij met vers zeezout en een goede olijfolie. Voor mijn verjaardag maakte mijn man Cornish pasties gevuld met ui en kaas. Deze pasties zijn dé specialiteit van Cornwall en dankzij een speciaal pasties kookboek, dat we uiteraard kochten in Engeland, komt onze versie aardig in de buurt van ’the real deal’. Echt zo lekker altijd! En tot slot bakten we een wortelcake ter ere van ons overleden konijntje Pluisje die op 28 augustus 12 jaar oud zou zijn geworden.

En als allerlaatste een mini sneakpeak van ons nieuwe terras met onze nieuwe buitenmeubels. Echt een heerlijk plekje met het juiste binnen-buiten gevoel. Ik kan niet wachten om volgend jaar de complete metamorfose met jullie te delen! Door omstandigheden is dat dit jaar helaas niet gelukt. Maar wat ben ik al blij met dit resultaat! Zo’n fijn plekje!

En nu zitten we alweer in de maand september! Wederom een drukke maand waarin we ons 12-jarig huwelijk hopen te vieren, diverse etentjes gepland staan met (oud) collega’s en vrienden en waarin we eindelijk vakantie hebben en ook op vakantie gaan, maar dat zullen jullie in de volgende geluksmomentjes zien!

Voor jullie allen een hele fijne maand gewenst!! 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.