Door omstandigheden is deze geluksmomentjes van de maand december veel later dan gepland. Maar desondanks wilde ik hem alsnog graag met jullie delen. Eerlijk is eerlijk: ik heb erover getwijfeld want de maand december was nou niet bepaald een fijne maand, maar toch waren er genoeg lieve en mooie momentjes om te delen en daar gaat het toch om in het leven. Allereerst uiteraard weer het maandoverzicht in foto’s en dan ga ik jullie in het kort bijpraten en laten meegenieten.

De maand december begon best goed. Een Italiaanse (inmiddels oud-) collega van mij kwam voor ons pizza maken. Het was superleuk om hem zo enthousiast te zien en wat een heerlijkheden zette hij uiteindelijk op tafel! We hebben er nadien nog dagen van kunnen eten! Echt de beste pizza die ik ooit gegeten heb! Thanks a lot dear Carmine (if you’re reading this)! You did an awesome job and gave the term ‘pizza’ a new meaning! Kijk zelf maar…

We vierden samen Sinterklaas met een paar kleine cadeautjes en we gourmetten samen. De dag erna kwam mijn beste vriendinnetje eten en nam dit prachtige vijgenstekje voor me mee. Inmiddels heeft hij steeds meer blaadjes gekregen en wordt hij ook steeds groter en breder. Ik ben er heel blij mee! Na een gezellige middag en avond brengen we haar weer naar de trein.

’s Nachts had ik last van benauwdheid en ik besloot de dag erna naar de huisarts te gaan die me meteen doorstuurde naar het ziekenhuis en daar ben ik een week moeten blijven. Het was een heftige en traumatische periode en er is nog steeds niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar hopelijk wijzen alle onderzoeken dat snel uit. Ik ben geraakt door alle lieve mensen die op bezoek zijn gekomen en berichtjes en kaartjes hebben gestuurd. Maurice moest zelfs een bezoeklijst maken. Helaas ging hierdoor het geplande Sinterklaasweekend met vrienden uit Lelystad niet door, maar wel waren ze zo lief om toch op bezoek te komen en mijn nachtkastje op te vrolijken met een mini kerstboompje. Al deze dingen hebben me door de angst en de onderzoeken heen gesleept en ik was dan ook dolblij om, na een week, weer naar huis te mogen! Maurice, maar ook mijn collega Carmine, kwamen me halen en we hebben samen nog even koffie gedronken in het ziekenhuisrestaurant. Ook echt een genietmomentje! Eenmaal thuis heb ik vooral veel geslapen.

Kerst was daardoor wat later en anders voor ons. Ik was vooral moe en moest veel rust nemen, maar toch hebben we samen de kerstboom opgezet en het huis nog gezelliger gemaakt. Normaal maak ik veel foto’s, maar dat is er nu bij ingeschoten. Hierbij toch wat sfeerimpressies.

Ook thuis kreeg ik nog best veel bezoek. Kerst zelf hebben we rustig aangedaan en hebben we vooral genoten van hele kleine dingen zoals het samenzijn met lieve vrienden en onze diertjes.

We gingen naar vrienden in Brabant en gingen aansluitend eten bij mijn vriendinnetje in Den Bosch en eindigden het jaar eerst bij mijn schoonouders en later fijn thuis waar we met een gemengd gevoel terugkeken op het voorbije jaar. Er waren heel veel genietmomentjes en momenten om dankbaar voor te zijn, maar we hebben ook afscheid moeten nemen van mensen die ons dierbaar waren. We hebben de waarde van gezondheid meerdere keren dichtbij ervaren en koesteren de kleine dingen nog meer dan voorheen. Kortom een bewogen jaar, maar ook een jaar dat ons veel geleerd heeft en waar we dankbaar voor zijn.

En nu is het al ver in januari en is er ook alweer veel gebeurd. Ik heb bewust geen voornemens gemaakt voor 2019. Ik neem het jaar zoals het komt en gun mezelf de rust en de tijd. Genoeg leuke momenten om naar uit te kijken want we zijn op 16 maart 12.5 jaar getrouwd en willen een feestje houden in kleine kring, we gaan een weekendje naar Brugge met vrienden, wij gaan zelf een paar daagjes naar Antwerpen, ik hoop mijn 40e verjaardag te mogen vieren en vrienden van ons trouwen op Texel. Daarnaast hopen we onze droomreis te mogen gaan maken, als mijn gezondheid het toelaat, dus daar zijn we druk mee bezig. Ook ga ik met 2 vriendinnen een creatieve workshop volgen van Cafe Analog, gaan we naar een concert van K’s Choice en staan er al wat gezellige etentjes gepland. Dus het genieten zal blijven, maar de dankbaarheid ook.

Ik wens jullie allen een heel mooi en gezegend 2019 toe! Dat het een jaar mag worden met groei, veel genietmomentjes, veel liefde, gezondheid en inzicht en dat we onszelf mogen toestaan kwetsbaar te zijn en het leven echt te beleven vanuit positiviteit en liefde in plaats van angst en verdeeldheid. Ik hoop jullie snel hier weer te zien! Veel liefs van mij xx

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.