De afgelopen 2 maanden is er geen ‘geluksmomentjes’ blog online gekomen, maar ik vond het nu wel weer tijd worden! Het is fijn om mijn kleine geluksmomentjes met jullie te kunnen delen en te merken hoeveel er eigenlijk zijn in een maand (en zelfs op een dag). Hoeveel er eigenlijk is om dankbaar voor te zijn en hoe weinig we eigenlijk echt nodig hebben. Voor ons was de afgelopen maand ook een verdrietige maand. We moesten afscheid nemen van iemand die ons erg dierbaar was, maar ook nu overheerst de dankbaarheid. We hebben zoveel mooie herinneringen samen en zoveel om te koesteren. Kijken jullie weer gezellig mee?

De maand februari stond vooral in het teken van werk. Manlief moest overwerken en ook op zondag werken en ook op mijn werk is het erg druk vanwege een belangrijke deadline eind februari. Gelukkig is er nog genoeg tijd over om te genieten.

♥ We genoten weer van vele koffiemomentjes. Sinds we ons professionele espresso apparaat gekocht hebben, groeien onze barista skills gestaag. En ik geniet extra als ik het drink uit een mooi kopje!

♥ Op Valentijnsdag waren mijn lief en ik 15 jaar samen. Wat vliegt de tijd toch! We hebben er een heerlijke avond van gemaakt met diverse zelfgemaakte tapas.

♥ We gingen op kraamvisite bij mijn lieve collegaatje en ik heb ongegeneerd mogen knuffelen met kleine Jaron. Wat is zo’n klein hoopje mens toch bijzonder. Ik voel dan extra het gemis van ons zoontje, maar ben ook oprecht dankbaar voor wat ik wel heb.

♥ Ik genoot enorm van ons winterhuisje. Door nieuwe medicatie heb ik me een aantal weken behoorlijk ziek gevoeld en dan is het zo fijn om lekker knus thuis te kunnen zijn en (op werk na) even niks te hoeven.

♥ En natuurlijk zijn er altijd onze vachtjes die me komen troosten/knuffelen/afleiden etc.

♥ Sinds een paar weken mediteer ik bijna dagelijks en dat brengt me veel. Ik merk dat ik meer gegrond ben, langzaam aan weer meer in verbinding kom met mijn lichaam en ziel en meer rust ervaar. Ik heb in het verleden meerdere meditatiecursussen gevolgd dus de basis principes zijn wel bekend waardoor ik me nu meer kan concentreren op wat er zich afspeelt in mijn lichaam. Erg fijn!

♥ Ik lees momenteel een aantal leuke & mooie boeken: Het Holistik handboek (Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser) over body, mind, soul en holy crap, het boek ‘Van klacht naar kans’ van Dr. Juriaan Galavazi en het boek ‘Reluctant Adult’ van Katie Kirby.

♥ Ik drink de laatste tijd veel ‘thee’ met verse citroen en gember en geniet daar enorm van.

♥ We hebben een prachtig, vintage raam gevonden dat ook nog eens perfect bleek te passen in het ‘raam’ tussen onze keuken en woonkamer. Zo blij mee want dit was precies wat ik voor ogen had!

♥ We hadden een heerlijke middag en avond bij een lief vriendinnetje en hebben genoten van haar kookkunsten.

Het komt misschien over als een wat saaie maand en deels was het dat ook wel omdat ik me zo beroerd gevoeld heb. Desondanks geniet ik enorm van dit soort, ‘kleine’ dingen, etentjes/koffie afspraken met vrienden en familie, interessante boeken lezen, ontspannende spirituele- of woontijdschriften lezen, goede series kijken, samen koken, in de natuur zijn en tijd nemen voor bezinning.

De maand sloten we helaas droevig af, maar ook met enorm veel dankbaarheid. Hoewel we wisten dat het einde voor haar nabij was, is het toch ook steeds ‘te vroeg’ en ‘te snel’. De afscheidsdienst was mooi en bijzonder en voelde echt als een warm bad van liefde. Ik ben oprecht dankbaar dat ze zolang in ons leven is geweest en dat ze aanwezig heeft mogen zijn bij zovele, voor ons, speciale dagen en momenten. De herinneringen, maar zeker de levenswijsheden die ze ons geleerd heeft, zullen ons altijd met haar blijven verbinden. Ik voel me een gezegend mens.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

1 reactie op Geluksmomentjes in februari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.