Het voelt een beetje raar om mijn maandelijkse geluksmomentjes online te zetten terwijl er zoveel angst en verdriet is in de wereld, maar ik denk dat het nu juist extra belangrijk is. Ook al is onze buitenwereld heel klein geworden, de binnenwereld is juist gegroeid. Ik koester de tijd samen met mijn man en onze poezen en ervaar elke dag geluksmomenten en momenten van dankbaarheid. Dankbaar voor het leven, dankbaar dat mijn dierbaren tot dusverre gezond zijn en dankbaar voor heel veel kleine dingen. Kijken jullie weer met me mee?

Het leven lijkt door het Corona virus tot stilstand te zijn gekomen. Veel zaken zijn anders en kunnen niet meer. Het merendeel van de tijd voel ik me goed en positief, maar ook ik heb wel momenten dat de angst me naar de keel vliegt en ik mezelf echt even tot de orde moet roepen. Even huilen lucht op en dan kickt mijn positieve instelling gelukkig weer in. Dat zal vast herkenbaar zijn. En nu echt naar de geluksmomentjes:

♥ Ik haalde veel bloemen en planten (orchideeën) in huis om zo extra te kunnen genieten van de lente en van het meer binnen moeten blijven.

♥ We vierden de 42e verjaardag van mijn lief. We zouden die week eigenlijk op ons geliefde Texel zijn, maar dat was nu helaas niet mogelijk en dus bakte ik wolkenkoekjes en kookten we ‘s avonds wat uitgebreider.

♥ Ik genoot en geniet enorm van onze tuin waar alles steeds meer ontwaakt en het mooie weer. Onze prachtige magnolia staat volop in de knop, de vogels vliegen af en aan en ook de bijtjes vliegen ijverig rond. Manlief heeft het terras en de oprit al helemaal gespoten met de hogedrukreiniger en alles is weer brandschoon. Komend weekend gaan we de tuinmeubels buitenzetten. Daar kijk ik enorm naar uit!

♥ We proberen veel nieuwe recepten uit en koken wat uitgebreider. We hebben zelf Limburgs zuurvlees gemaakt, een hele grote pan chili con carne, veel soepen en komend weekend gaan we zelf pulled chicken maken en ambachtelijke mueslikoeken.

♥ Ik ben erg dankbaar voor de diverse Facebookgroepen (gerelateerd aan hartziekten) waar ik lid van ben waar mensen elkaar ondersteunen, luisteren naar elkaar, informatie met elkaar delen en met de diverse webinars/live sessies die gehouden worden door deskundigen om mensen goed te informeren en de angst te verminderen. Natuurlijk hebben de website Vrouwenhart en de bijbehorende Facebookgroep een speciaal plekje in mijn hart 😉

♥ Ik geniet extra van de belmomenten met mijn ouders, ooms en tante, vriendinnen, FaceTime gesprekken, gesprekken via Skype met meerdere mensen en de wekelijkse Zoom sessies met mijn collega’s.

♥ Ik fietste al elke week 4x 30 minuten, maar dat heb ik opgeschroefd naar 5x 30 minuten. Ook probeer ik op die dagen nog wat extra’s te doen en dat verschilt van wandelen, tot wat cardio oefeningen tot yoga (inclusief spierpijn).

♥ We doen wat vaker bordspellen of computerspelletjes.

♥ En natuurlijk onze geliefde koffiemomentjes! Zeker nu manlief zoveel thuis is, geniet ik daar extra van!

Ik merk dat ik voor andere zaken juist wat te onrustig ben: mediteren lukt me even wat minder, voor lezen heb ik ook wat minder geduld en ook journalen/schrijven lukt even wat minder. Ik dwing mezelf daarin ook niet. Het is ok zoals het is.

Voor april heb ik ook diverse plannetjes, maar die lezen jullie in de volgende geluksmomentjes!

Blijf gezond, veilig en wees extra lief voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.