Al mijn hele leven ben ik, in meer of mindere mate, bezig met mijn interieur. Als klein meisje veranderde ik mijn kamer bijna elke week wel. In eerste instantie neigde mijn smaak meer richting het antieke. Niet zo vreemd aangezien mijn ouders antiek verkochten en uiteindelijk zelfs een antiekwinkel hadden. Ook mijn studentenkamer moest eraan geloven en werd geregeld omgegooid. Als ik nu terugkijk, was er toendertijd nog niet echt sprake van 1 stijl. Ik moest het doen met wat ik had of had gekregen.  In 2004 kocht ik mijn eerste appartement en leerde ik het merk Rivièra Maison kennen. Sindsdien ben ik fan. Het eerste item dat ik kocht, was een kapstok en deze heb ik, 14 jaar later, nog steeds. Beetje bij beetje werd een klein gedeelte van mijn oude spulletjes vervangen door nieuwe spullen en werd mijn stijl en smaak steeds meer zichtbaar. Gelukkig vond ook mijn man deze stijl mooi. Toen we in 2006 ons huidige huis kochten en we 2, niet-matchende inboedels, met elkaar moesten gaan combineren, hebben we er al snel voor gekozen om met een schone lei te beginnen. Inmiddels hebben we, in de loop der jaren, een echt thuis gecreëerd.

Qua stijl en sfeer lijkt het totaal niet meer op wat we hadden en naarmate ik ouder word, merk ik ook hoezeer ik behoefte heb aan rust en balans. Rust in ons interieur betekent voor mij ook rust in mijn hoofd en hart. Wat ik vooral belangrijk ben gaan vinden, is de oorsprong van producten. Ik kies bewust voor duurzame en eerlijke merken als Ubuntu Lifestyle, Goround Interior, Sukha en Urban Culture Nature. Zo is het blad van onze eettafel en salontafel gemaakt van gerecyclede deuren van Indiase treinwagons en is ons vloerkleed deels gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Ik spaar bewust voor dingen die ik mooi vind en die, op een eerlijke manier, geproduceerd zijn. Winkels als de Action en Primark zijn dan ook niet aan mij besteed. Sowieso houd ik niet van nagemaakte items. Ik vind respect voor de aarde en het milieu belangrijk en wil dat graag zoveel mogelijk in ere houden. Ik ben allesbehalve perfect hierin en sla de plank soms ook goed mis, maar waar ik kan, houd ik deze filosofie zoveel mogelijk aan.

Onze interieurstijl is tevens een levensstijl geworden want ook ons eten, de boeken die we lezen, de kleding die we dragen etc. zijn zoveel mogelijk gericht op deze filosofie. In de spiritualiteit spreken ze vaak van “Zo binnen, zo buiten” en ik geloof daar heilig in. Je innerlijke wereld (qua gedrag, gedachten, de dingen die je tot je neemt qua eten, sociale media etc.) wordt uiteindelijk weerspiegeld in de wereld om je heen. Het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen 1 of meerdere dagen per week vegetarisch eten, maar als je op de andere dagen gewoon een kiloknaller koopt, kun je je afvragen waarom je eigenlijk vegetarisch eet? Doe je het dan omdat het een trend is of toch echt voor het welzijn van de aarde, de dieren en jezelf?

Maar goed, even terug naar het interieur. Als ik onze interieurstijl zou moeten omschrijven, zou dat met de woorden ‘landelijk’ en ‘Scandinavisch’ zijn. Veel meubels en accessoires zijn van het merk ‘Rivièra Maison’ en matchen, mijns inziens, perfect bij merken als ‘House Doctor’ en ‘Broste Copenhagen’. Ons interieur is overwegend wit gecombineerd met naturel hout, riet/rotan en enkele vintage items. Veel kleur is in ons interieur niet te ontdekken op wat lichte blauwtinten na. Dit is voor ons thuis, immers ‘Home is where the heart is’ (quote van Rivièra Maison).

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

2 reacties op Interieurstyling 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.