Ik kan altijd enorm genieten van de kleine dingen in het leven: een lekker kopje koffie, een knuffelmomentje met onze poes Pebbles, een mooi liedje dat liefdevolle herinneringen oproept of het uitproberen van een nieuw recept. We omschrijven deze dingen vaak als ‘klein’, maar wat kunnen ze waardevol worden en zijn als het leven even zwaar is. Als deze momentjes je er letterlijk doorheen slepen omdat je wereld zoveel kleiner geworden is door ziekte, angst of verdriet. Aan de andere kant vergeten we soms ook te genieten van dit soort kleine gelukmomentjes. De hectiek van de dag en de onrust in onszelf zorgen er vaak voor dat deze momentjes ongezien voorbij glippen. En dat is zonde want er is zo weinig nodig om oprecht geluk te ervaren en weer even thuis te komen bij onszelf. Even ‘in het moment te komen’.

Daarom wil ik vanaf nu, elke maand, mijn kleine (en soms wat grotere) geluksmomentjes met jullie delen. Omdat deze momentjes belangrijk zijn en omdat je ze voor altijd kunt koesteren. Of zoals Dr. Seuss al zei: “Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory.”

  • Een prachtig boeket witte rozen gekregen van een lieve Instagram vriendin. 1.5 Week lang herinnerde dit boeket mij dagelijks aan het leuke bezoek en de gezelligheid, maar ook aan het fijne van de sociale media. En dankzij de foto die ik ervan heb genomen, kan ik er nog heel lang aan terugdenken.

  • Blauwe en witte druifjes. Het eerste, echte teken van de lente. Hoewel ik van alle jaargetijden kan genieten, houd ik toch het meest van de lente. Deze kleine bolletjes geven een belofte van nieuw leven weer en laten ons zien en voelen dat het leven altijd opnieuw kan beginnen en dat de dood niet het einde is.

  • Onze tevreden, slapende kater Whiskey. Al bijna 10 jaar maakt hij deel uit van ons kleine gezinnetje en geeft hij ons elke dag weer zijn onvoorwaardelijke liefde. Op deze, zonnige winterdag scheen het zonnetje precies op zijn hoofdje en spinde hij nog net iets harder. En wij genoten mee.

  • Al jaren ben ik een enorme fan van de bakkunstwerken, maar vooral van de prachtige fotografie van Linda Lomellino. Ik kan daar zo van genieten. Vaak pak ik, op een zondag, een kookboek erbij om inspiratie op te doen voor de week die voor ons ligt en om weg te dromen bij de prachtige foto’s. Samen met mijn man maak ik dan een weekschema aan de hand van recepten die makkelijk zijn voor door de week. In het weekend koken we graag uitgebreider en proberen we vaak nieuwe recepten uit. Het is ons zondagse ritueel geworden.

  • Deze maand had ik de eer mijn gedichtenbundel ‘Levensgeluk’ cadeau te doen aan mijn vroegere Nederlands leraar. Wat was het fijn en bijzonder om elkaar, na meer dan 20 jaar, nog eens te zien en te spreken. Een middag om te koesteren. Sommige leraren hebben voor altijd een herinnering achter gelaten in mijn hart en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Magic Johnson verwoordde het als volgt: “Wat kinderen doet groeien, is een beetje hulp, een beetje hoop en iemand die oprecht in hen gelooft.”

  • Als laatste geluksmomentje wil ik dit schattige taartje met jullie delen. Het herinnert me aan een fijne middag met een lieve vriendin, aan de fijne, begripvolle gesprekken die we hadden en aan het vooruitzicht van de zomer. Bovendien was het ook gewoon erg lekker. Klein, maar fijn.

Al deze geluksmomentjes zijn natuurlijk persoonlijk, maar ik hoop toch dat jij hebt meegenoten? Want hoe klein iets ook is, het wordt groter door het te delen met anderen.

Ik wens jullie een mooie februari maand met veel geluksmomentjes!

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.