De eerste maand van mijn nieuwe ‘challenge’ is alweer voorbij. Wellicht was het beter geweest als ik een maand later begonnen was omdat onze vakantie ook deels in deze maand viel, maar gelukkig had ik doelen gekozen die goed te combineren waren met onze vakantieplannen. Hoe is het gegaan met mijn doelen van de maand oktober? Heb ik ze gehaald en heb ik ze ook vol kunnen houden? Ik ga jullie er alles over vertellen en heb ook drie nieuwe doelen gemaakt voor de maand november dus kijk snel mee!

Mijn drie doelen voor de maand oktober waren:

1. Meer in de natuur zijn Dit doel heb ik de afgelopen maand meer dan bereikt. Onze vakantie in Cornwall stond namelijk synoniem met ‘in de natuur zijn’. Wandelen door de natuur, genieten van de zonsondergang aan zee, maar ook dicht bij de natuur zijn vanuit een spirituele zienswijze. De natuur in Engeland en Ierland is heel ruw, woest en aards en ik ervaar er altijd een enorm thuisgevoel. Mediteren gaat makkelijker en er lijkt altijd een rust over me heen te komen die ik thuis nooit vind. Ik ervaar rust en ruimte in mezelf en ik ben beter gegrond. Mijn man en ik werden dan ook ruw uit de stilte en de rust gezogen toen we weer terugkwamen in het bruisende graafschap Kent en zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen dat we dat niet meer willen. Dat we de natuur, de rust en de stilte nodig hebben om weer tot onszelf te komen en dat inzicht heeft ons verrijkt.

2. Meer tijd inplannen om te schrijven in mijn journal Helaas is dit doel niet gelukt. Ik merkte een weerstand die ik nog niet eerder ervaren heb en heb eraan toegegeven. Misschien was de natuur mijn journal op dat moment, maar ook sinds ik weer thuis ben, merk ik dat ik me er niet toe kan zetten. Ik wil dit gevoel zeker nader gaan onderzoeken aangezien het me juist altijd zoveel gebracht heeft, maar ik wil mezelf ook niet pushen. Misschien is het even goed zo en komt er wel weer een moment dat het me wel weer aanspreekt.

3. Meer offline zijn Dit doel is absoluut meer dan behaald. Deels was het ook makkelijk aangezien er in ons appartement in Cornwall geen bereik was en de wifi ook vakantie leek te willen hebben. Maar ook nadat we teruggekomen zijn, beperk ik mijn sociale media tijd. Ik heb geen zin meer om alles bij te houden of op iedereen te reageren en heb even helemaal geen zin om dingen te delen. Ik vind deze bubbel wel even fijn zo en de mensen die me echt nodig hebben, weten me ook wel te vinden gelukkig.

Dan is het nu tijd om de doelen voor de maand november te definiëren. November voelt altijd als zo’n tussenmaand tussen onze vakantie en de feestdagen en is vaak stiekem toch altijd wel druk. Ook nu staan onze beider agenda’s weer redelijk vol, maar gelukkig merendeels met leuke dingen. Daarover uiteraard meer in mijn geluksmomentjes.

1. Elke dag minimaal 20 bladzijden lezen De afgelopen tijd heb ik mijn mojo qua lezen weer teruggevonden, maar uiteraard is 1 boek tegelijk lezen, maar ‘saai’ dus ik lees er 4. Nou ja, 2 boeken, een tijdschrift en een doe-boek. Momenteel lees ik een boek van Saskia de Bruin (Weg van de pijn), een roman van Phillipa Ashley (Summer at the Cornish Cafe), het doe-boek van Flow (Het grote vertraag boek) en het tijdschrift van het Landelijk Expertisecentrum Sterven (Drempel). Mijn Kindle e-reader, maar ook de Kobo app op mijn telefoon staan vol met interessante en ontspannende boeken dus ik hoef me de komende tijd niet te vervelen!

2. Meer in de stilte zijn Dit klinkt wellicht vaag, maar altijd en overal is er geluid om ons heen. Dat viel me in Cornwall enorm op want daar was het echt compleet stil en was het ook zoveel makkelijker om in mezelf te keren en te ervaren wat er echt in me leeft. Ik merk sindsdien heel erg dat ik echt momenten van stilte nodig heb. Het voelt ook alsof geluid harder binnenkomt dan eerst. Een noise-cancelling koptelefoon staat dan ook hoog op mijn wensenlijstje, maar voor nu gebruik ik mijn oude, vertrouwde Beats koptelefoon die het geluid ook wel iets filtert en probeer ik, middels meditatie en mindfulness, de stilte ook meer in mezelf te vinden. Dat is helaas nog een dagelijks gevecht, maar wie zei ook alweer dat het makkelijk moet zijn?!

3. Het creëren van een december bucketlist Hier heb ik het meeste zin in! Ik houd van de maand december! Niet alleen vanwege de feestdagen, maar meer vanwege het contemplatieve gevoel en het gevoel van een einde van een (bewogen) jaar. Ik geniet ervan om ons huis feestelijk te maken, lekkere recepten uit te zoeken en te cocoonen in huis, maar ook kijk ik terug op wat er allemaal gebeurd is in het afgelopen jaar en welke lessen en verliezen ik/we geleerd hebben en hoe ik het geleerde anders kan doen. Het klinkt wellicht wat zwaar, maar het voelt soms ook als een klein rouwproces: afscheid nemen van dingen (of personen) die niet meer goed voelen en ruimte maken voor iets nieuws dat glanst aan de horizon. Natuurlijk is dit iets dat op elk moment kan en als de tijd er rijp voor is, doe ik dat zeker ook, maar voor mij werkt een afgebakende tijdsperiode het beste. Het geeft me overzicht en houvast.

Dit zijn dus mijn doelen voor de maand november. Ik heb er heel veel zin in en hoor graag of jullie ook doelen hebben voor de maand november!

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.