Het leek me leuk om een nieuw, maandelijks terugkerend onderwerp met jullie te gaan delen: mijn doelen voor de nieuwe maand. Ik heb altijd wel een lijstje van dingen die ik wil doen en bereiken per jaar en per maand. Soms zijn dat wat kleinere doelen en soms wat grotere. Daarom leek het me leuk (en hopelijk ook inspirerend) om elke maand mijn top 3 met jullie te delen. En het is niet alleen leuk om ze te delen, maar maakt het voor mij ook concreet immers als je ze opschrijft, zet je ze in het stof en wordt het makkelijker om ze ook daadwerkelijk uit te voeren.  

 

Hierbij dus mijn top 3 doelen voor de maand oktober:

1. Meer in de natuur zijn. Op het moment dat ik deze blog schrijf, sta ik letterlijk een week voor onze vakantie naar Cornwall in Engeland. Engeland staat voor ons gelijk aan genieten van boeken, Cornisch pasties, scones, maar vooral genieten van de prachtige, ruige natuur. Daar kom ik echt compleet tot rust en iedere keer neem ik me dan ook voor dat thuis ook meer te doen, maar helaas is het me tot nu toe niet gelukt dit ook daadwerkelijk te doen. Dit jaar wil ik dat wel echt veranderen dus daarom staat dit doel stipt op nummer 1.

2. Meer tijd inplannen om te schrijven in mijn journal. Al vele jaren gebruik ik een journal en planner om mijn dagelijkse taken te plannen, maar ook om op te schrijven wat me bezig houdt, waar ik me zorgen over maak etc. Daarnaast is het ook een creatieve uitlaatklep: ik gebruik mijn journal ook als moodboard of visionboard, om te tekenen/schilderen en om herinneringen op een creatieve manier vast te leggen. Ik kan het iedereen aanraden! Daarnaast is de planner community / journal community echt geweldig! Ik heb in de afgelopen jaren zoveel leuke en lieve mensen leren kennen waarvan een aantal echt dierbare vrienden geworden zijn. Helaas neem ik voor deze passie ook steeds minder tijd terwijl ik weet hoe verhelderend en ontspannend het is en kan zijn. Het hoeft niet eens veel te zijn: 1 zin per dag kan al genoeg zijn. Dus ook dit is een belangrijk doel voor de maand oktober!

3. Meer offline zijn. Ik merk de laatste maanden dat het me soms tegenstaat om altijd maar online te moeten zijn. Natuurlijk ‘hoeft’ het niet, maar het is echt een gewoonte geworden. Ik probeer die tijd te verminderen omdat ik echt meer tijd wil hebben voor (innerlijke) reflectie, lezen, koken en andere dingen die me echt even uit mijn hoofd halen. Soms voelt het alsof ik meer online leef in plaats van in het hier en nu en dat is totaal niet wat ik wil! Een digitale detox dus. Ook een perfect doel voor de maand oktober want hoe heerlijk zijn de lange herstavonden om lekker opgekruld op de bank te lezen, uitgebreid(er) te koken, naar fijne muziek te luisteren of gezellig een bordspel te spelen!

Maar nu eerst heerlijk genieten van onze aanstaande vakantie zodat ik opgeladen aan de slag kan gaan met deze doelen! Stel jij jezelf ook vaker doelen? Ik hoor ze graag!

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.